Be Free TC Roskilde

Be free er et værested med streetart for unge. 

Vi holder til på Musicon i Roskilde, Basgangen 5c, 4000 Roskilde

Be Free er et værested, en café, en klub,- hvor unge mellem 15 -25 år kan være en del af et fællesskab, og hvor det at forstå og opleve at man er værdsat og ønsket, er helt centrale værdier for stedet. Vi har ikke defineret, at vi er et sted for unge med misbrugsproblemer, kriminelle e.a. For vores højeste værdi, er at være et åbent fællesskab, hvor vi møder MENNESKET.

Be Free er en social forening, som bygger på kristne værdier. Næstekærlighed, at gå en ekstra mil – eller 5, og at kunne vise tilgivelse og omsorg, selv når det måske ikke er ”fortjent”, er vigtige værdier for os. Vi vil gerne fokusere på de unges potentialer og det der allerede lykkes.

Vi er et sted, hvor vi lytter, fremfor at tale. Der er så mange, som med alle de bedste intentioner, hurtigst muligt, skal fortælle unge, hvordan de bedst lever deres liv. Vi vil også gerne være der og hjælpe dem på vej, men det vigtigste for os, er at tage tiden til at lytte. At vise at vi ønsker at lære dem bedre at kende,- og at vi efterhånden, som vi lærer dem bedre at kende, holder af dem og ønsker at være der, som et gelænder for dem, op af en stejl trappe.

I Be Free forsøger vi at give unge et tilholdssted – et ”helle”. De unge komme for at hænge ud, være med i workshops, spille basketball og deltage i et hyggeligt fællesskab. Vi serverer gratis saft, kaffe, the og varm cacao, - og ofte bager vi også en lækker snack. Derudover har de mulighed for at købe sodavand, toast og nachos til en billig penge.

Be Free startede i januar 2013 med at holde workshops og events på Musicon i Roskilde, samt opsøgende gadeplansarbejde. Vi oplevede dog hurtigt, at hvis vi skulle opbygge relationer, ville det være af stor betydning, at vi fik vores eget fysiske sted, hvor vi kontinuerligt kunne holde åbent. Denne proces tog ca. 2 år, med at få skrevet lejekontrakt med Musicon/ Roskilde kommune, søgt midler til indkøb af pavillon, klargøring mm.

Den 7.11.15, kunne vi holde indvielse, - og det er gået over alt forventning siden:

De første uger kom der 2 unge fast, efter en måned 10-15, i foråret havde vi 20-40 unge, der kom forbi på vores åbningsdage,- og her i efteråret er vi nu oppe på 40-80 unge! Det har været en kæmpe vækstkurve på dette år, - og heldigvis har det ikke kun været i kvantitet, men også kvalitet: Vi oplever særligt det, at de unge kan komme hos os hver mandag og onsdag, er med til at skabe tryghed i de unges liv, og bygge relationer op. Vi oplever, at unge, som er kommet hos os 3 måneder eller 6 måneder, - lige pludselig åbner op og fortæller om mere personlige udfordringer, problemstillinger i familien, selvskade, overgreb mm. Vi har også unge, som tager forskellige former for rusmidler, og her oplever vi, at fordi vi har en så tillidsfuld og åben relation til dem, kan vi gå ind og tage en snak med dem, om at vi bekymre os for dem, og holder alt for meget af dem, til at vi bare kan lade som ingenting.

Be Free holder åbent hver mandag og onsdag kl.12 -18.

Herudover holder vi løbende workshops i breakdance, graffiti, dj og koncerter.

I løbet af ugen holder vi også samtaler med unge, som har brug for specifik hjælp: samtaler ift. misbrug, uddannelse, boligbehov e.a.

Som noget nyt, har vi hver 3. tirsdag startet en ”Lifegroup 20+” op, som er et mindre fællesskab, hvor vi spiser sammen og deler liv.

 

© Webmaster: Agner Ebild